På Stockholms Södra Brukshundklubb (SSBK) har vi välutbildade instruktörer eller ibland kursledare som är erfarna och omtyckta utan att gått instruktörsutbildning. Vårt mål är att du som hundägare ska nå en god relation med din hund. Att den ska bli lydig och att ni ska ha ett fint liv tillsammans. Självklart kan du få individuell hjälp om du önskar det.

Alla hundar är välkomna

SSBK bedriver hundägarutbildning både i vardagsträning och olika tävlingsgrenar. Oavsett om du vill gå en kurs för nöjes skull eller nå högre mål är du välkommen på kurs hos oss. Hit får alla hundar komma så länge de är vaccinerade och ID-märkta enligt SKK:s och Jordbruksverkets bestämmelser. Det krävs att du som förare är medlem i klubben för att gå kurs, delta på aktiviteter och träna på klubben.

Åldersgräns 

Barn och ungdomar som vill träna hund bör i första hand vända sig till Sveriges Hundungdom. Finns det anledning att inte vända sig till dem har SSBK en åldersgräns på 12 år.

Kurser

Klubben har inga rullande kursstarter. Så fort en kurs planeras hittar du den under Planerade kurser. Det är först till kvarn som gäller för att alla ska ha samma chans att få plats. Det kan också hända att en kurs ställs in om det är för få anmälningar. Skulle kursen vara fullbokad kan du alltid maila kurskansliet för att stå som reserv.

Behöver du hjälp angående vilken kurs som skulle passa dig/er eller andra frågor om träning är du välkommen att mejla till oss.

Kurser hålls i samarbete med Studiefrämjandet.

På grund av rådande corona restriktioner kan vi bara ta emot en hundägare till varje hund. Vill ni att fler i familjen ska få utbildning rekommenderar vi att ni tar lektioner för personlig hundinstruktör. Kontaktuppgifter finns under huvudrubrik Kurser.